Nueva Biblioteca y Archivo Municipal de Llançà - MV arquitectos
15776
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15776,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
NUEVA BIBLIOTECA Y ARCHIVO MUNICIPAL DE LLANÇÀ

Equipo

Arquitectos: Ignacio Martínez Molina
Colaboración: David Pérez Garriga

Datos del proyecto

Ubicación: LLançà
Superficie: 800 m2

Date
Categoría
Concurso, Equipamiento
Descripción

Ateses les característiques del programa i les dimensions sol·licitades, s’ha partit d’un concepte d’edificació senzilla.
S’ha donat prioritat a la funció i al programa, per tal d’aconseguir un espai flexible, homogeni, sense condicionants de forma o divisions, tot complint perfectament el programa de necessitats.
S’ha fugit de grans pretensions de forma o d’imatge, dels materials cars o les solucions capritxoses.

 

Al contrari, partim de criteris racionals, de sostenibilitat i manteniment.
Considerem que el més adequat és projectar l’edifici controlant els costos, que determinen des d’una estructura senzilla però flexible fins la forma en què l’edifici s’assenta en el terreny, per tal de realitzar la menor excavació possible.

 

Aquest rigor en la forma es tradueix en una construcció de cost no elevat que permet introduir solucions tècniques menys usuals, com ara terres tècnics registrables, sostres acústics, vidres dobles amb làmines internes de regulació de llum, etc., idònies per al perfecte funcionament i confort de la biblioteca.

 

Volumètricament, l’edifici està constituït per un cos baix al llarg de l’avinguda europa i un cos en alçada (una sola planta) lleugerament reculat respecte a la façana. Aquesta disposició respon a diversos objectius:

 

– permetre l’entrada de llum natural a tots els àmbits amb una solució senzilla i fàcil de regular;

– aconseguir la màxima superfície de façana per tal de donar presència i visibilitat al nou edifici, com a punt d’atracció i reclam a l’entrada de la població;

– adaptar-se al solar i sense exhaurir-ne les possibilitats d’ampliació futures;

– ordenar i potenciar l’entorn, tot conservant les vistes de la població i l’entorn natural;

 

En la planta primera s’ha situat l’arxiu, per tal d’alliberar espai en la parcel·la i aïllar-lo d’altres zones amb més tràfec.

Uso de cookies

Utilizamos cookies para que tengas la mejor experiencia de usuario.
Si continúas navegando estás dando tu consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies