Centro de Atención Primaria - Cabrils - MV arquitectos
16582
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16582,bridge-core-2.6.1,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
CENTRO ATENCIÓN PRIMARIA - CABRILS, Barcelona

Equipo

Arquitectos: Ignacio Martínez Molina + Héctor Nevot LLoret

Datos del proyecto


Ubicación: Cabrils, Barcelona
Superficie: 872 m2

Fecha

2021

Categoría
MV arquitectos
Descripción

En el barri al nord del centre urbà consolidat de Cabrils, el solar on se situa el nou consultori, de geometria rectangular, s’emplaça al sud d’una illa parcialment edificada, enmig d’un teixit heterogeni de baixa densitat.

Entenem la posició central, de la illa en la zona, com a estratègica a escala municipal, ja que el teixit dispers annex ,d’habitatges aïllats amb jardí, manca de referents urbans.

 

Per això la proposta entén que la col·locació de l’edifici en relació al solar ha de respondre als condicionants derivats del seu caràcter urbà mitjançant la integració del seu espai urbanitzat contigu, creant la imatge de node urbà, formant un conjunt d’equipament i de plaça de barri, prèvia a l’accés a l’edifici .

El volum principal del consultori, de dues plantes, se situa en la part superior del solar, tangent a la línia de separació nord, i més allunyat de la trama urbana. El volum secundari, d’una planta, se situa en la part inferior del solar, tangent a la línia de separació sud, i més pròxim a la vorera del Carrer Cal Batalló. L’entrada principal es troba entre aquests dos volums, relacionada directament amb la plaça d’accés.

 

L’edifici es col·loca de tal forma que les façanes mes llargues s’orienten a Sud i a Nord, permetent llum natural i ventilació creuada.

El programa es distribueix en dues plantes. En planta baixa es concentra l’atenció mèdica, consultes i instal·lacions, i una planta primera, on es troben els espais del personal sanitari, sales de reunions i l’aula d’educació sanitària.

 

Les zones d’espera i circulacions, a Sud, estan connectades visualment amb l’exterior i la plaça, i emfatitzen el seu caràcter mes públic. Un petit pati arbrat entre els dos volums, posterior a l’entrada, permet la il·luminació de la zona d’espera de pediatria, i l’accés per manteniment i instal·lacions. Les consultes mèdiques s’orienten a Nord, enfrontades al pati posterior, de caràcter mes privat.

 

L’edifici forma un volum compacte de baixa altura, molt relacionat amb l’escala del lloc. Les seves façanes es proposen amb elements prefabricats de formigó, com a gelosies per a les parts translúcides i panells per a les parts cegues. Aquesta gelosia tindrà la doble funció de protecció solar i generador de privacitat, creant un efecte visual vibrant i canviant, alhora que s’identifica com un element tradicional de l’arquitectura mediterrània.

 

Uso de cookies

Utilizamos cookies para que tengas la mejor experiencia de usuario.
Si continúas navegando estás dando tu consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies